top of page
  • Writer's pictureRadio Tauta

Radio Tauta Toreiz un Tagad

Par Radio Tauta dibināšanas dienu var uzskatīt 2020. gada 15. oktobri. Kad primo reizi ēterā izskanēja muzikālā programma ar tiešraidēm un iepriekš sagatavotiem raidījumiem latviešu un angļu valodā.


"Daudzus gadus strādājot Eiropas reklāmas un kino nozarē, es nekad nebiju iedomājies cik ļoti cilvēks vēlas atgriezties pie savām saknēm un būt ar savējiem krīzes situācijā. Personīgi man to pierādīja COVID-19 mājsēde un vispārējā izolācija.


Es pievienojos nelielai latviešu Facebook entuziastu grupai, kuras ietvaros man paveicās satikt tik daudz interesantu cilvēku ar vēlmi izpausties, ka izveidot radio staciju veltītu latviešu kopienai un tās draugiem pasaulē nāca pavisam loģiski un bez īpašas piepūles.


Tajā brīdī būt sadzirdētiem bija nepieciešams gan mums projektā iesaistītajiem raidījumu veidotājiem, gan arī pa pasauli izmētātajiem klausītājiem. Tas bija kautkas vienojošs, neskatoties uz pasaules problēmām. Kautkas vienojošs un ģimenisks. Neviens nezināja kas sekos un kā izskatīsies mūsu dzīves pat tuvākajā nākotnē."

Asatuurs Keim

 

Pirmā Sezona

2020 - 2021


Pirmā sezona tika aizvadīta COVID-19 ierobežojumu laikā. Izolācijas un nenoteiktības laiks bija smags ik vienam no mums un radio galvenais mērķis bija kaut mazliet iepriecināt un vienot klausītājus.







 

FAKTI


Pirmais raidījums tiešraidē - Radio Tauta pirmā tiešraide notika Ilzes Beldham vadībā ar raidījumu "Globusam Otrā Pusē".


24 Stundu DJ Sets - Veselu diennakti Dj Steve Wells radio raidījumu popularizēšanas pasākumā "Tauta Pārņemšana 24" nospēlēja garāko setu radio stacijas vēsturē. Vesela diennakts aiz DJ pults, spēlējot labāko deju mūziku un izklaidējot Radio Tauta klausītājus un skatītājus.


 

Otrā Sezona

2021 - 2022

Programmai attīstoties, radio raidījumu klāsts tika paplašināts.


Ikdienas ēteram tika pievienots raidījumu bloks angliski runājošajiem klausītājiem.




 

Pirmā dzimšanas diena


Dzimšanas dienas svinības tika aizvadītas radio ētera programmā "Viesistaba" jeb "Living room"

ar radio DJiem Asatuuru Keim, Arti Siliņu un Steve Wells improvizētajā viesistabas studijā un ar pārējiem radio DJiem un viesiem telefonsarunās. Svētku atmosfēra un sarunas tika papildinātas ar mūzikas ierakstiem no vinila platēm, kasetēm un kompaktdisku kolekcijām.




Neizpalika arī improvizēta dzimšanas dienas torte.


 

Trešā Sezona

2022 - 2023 Radio stacijas programma tika sadalīta divos lielos segmentos. Ēterā skanēja bilinguāli izklaides radio raidījumi un ikstundas pasaules ziņu izlaidumi.






 

FAKTI


Radio Klausītāji - Otrās dzimšanas dienas audio tiešraidei vienlaicīgi pieslēdzās vairāk kā 500 klausītāji.


Karaoke Dušā - Dzimšanas dienas tiešraides noslēgumā dušas karaoke ļoti pārsteidza aiz sienas esošos kaimiņus.

 

Otrā dzimšanas diena


Šo gadu laikā radio tiešraides tika raidītas no studijām, guļamistabām, viesnīcu numuriem, augstceltņu jumtiem, pasākumu teltīm, dārza un kalnu būdiņām un pat viduslaiku nocietinājumiem.


 

Paldies Neatkārtojamiem Iesaistītajiem -

Bijušajiem, Esošajiem un Topošajiem ♡


Artis Siliņš, Jay Jeļena Dimante, Dinija Siliņa, Gatis Vidiņš, Elīna Keim, Asatuurs Keim, Madara Īlena un ģimene, Raitis Zapackis, Maija Milta Buta, Kerkira (Līga) Graudiņa, Ilze Beldham, Steve Wells, Keith Pengelley, Paul Rudd, Tom Lambert, Roisto, Mike Winn, Gary Jackson, Fred Setters, Ayana Soyini un protams visiem aizkulišu atbalstītājiem.

 


Ceturtā Sezona

2023 - 2024

Rūpīgi izvērtējot auditorijas vajadzības un vēlmes, kā arī balstoties uz trīs gadu apraides pieredzi, komanda no muzikāli izklaidējoša formāta pievērsās sabiedriskai žurnalistikai, turpinot savu darbu nu jau fokusējoties uz klausītāju informēšanu un kultūrmantojuma saglabāšanu.






 

Radio Tauta pamatvērtības


Integrācija - latviešu diasporas integrācijas veicināšana mītnes zemēs, saglabājot savu identitāti.

Kultūras mantojums - valodas, literatūras, mākslas un tradīciju izkopšana, saglabāšana un aktualizēšana.

Saikne ar mājām - veicināt ārzemēs dzīvojošo latviešu saiknes uzturēšanu ar mājām un aktīvu iesaisti pilsoniskos procesos.


 

Trešā dzimšanas diena



bottom of page